כתבו: רועי פן ואילן מליאנקר
שכונת נוה גן הוקמה בפתח תקוה בסוף שנות ה-90 של המאה ה-20, ומקור שמה הוא שם החברה הקבלנית שבנתה את הבניינים הראשונים בה.
השכונה ממוקמת בצפון פתח תקוה, סמוך לפארק פתח תקווה והאגם החדש של העיר. היא במרחק הליכה מהקניון הגדול, בתי החולים בילינסון ושניידר והמלון של העיר, ומתאפשרת ממנה גישה נוחה לתחנת הרכבת "קרית אריה" ולכבישים המחברים את פתח תקווה עם הערים השכנות. גם הנתיב הראשון של הרכבת הקלה בגוש דן ("הקו האדום") עובר בסמוך לגבולה הדרומי של השכונה, והרכבת הקלה עוצרת בתחנה שבצומת הרחובות ז'בוטינסקי ודנקנר. גבולות השכונה בקווים כלליים, הם רחוב הרב מלכה ממערב, רחוב גיסין מצפון, הרחובות קרול ובצ'אייב (האחים בכר) ממזרח והרחובות ז'בוטינסקי ואורלוב מדרום.
השכונה כוללת את הקאנטרי קלאב הגדול באזור פתח תקוה והסביבה (40 דונם), פארק חדש רחב ידיים עם מתקני משחק וכושר, פארק שעשועים חדשני נוסף, מספר גינות משחק קטנות יותר ושטחים ירוקים אחרים, כ-40 גני ילדים, מתנ"ס גדול (מבנה מרכזי + שתי שלוחות + מועדון גמלאים), מרכז נוער וצעירים, חמש תנועות נוער לציבור החילוני ולציבור הדתי, ספריה חדישה, מרכז התפתחות לגיל הרך, טיפת חלב, שני בתי ספר יסודיים לציבור החילוני במבני קבע חדשים וביניהם אולם ספורט, בית ספר לציבור הדתי, תיכון שש-שנתי במבנה קבע חדש (עם אולם ספורט), מספר מגרשי ספורט פתוחים, קופות חולים (מכבי וכללית), מקווה, בתי כנסת ושני מתחמים של מעונות יום (אחד חדש, והשני בעל זיקה דתית).
לאחרונה נפתח בשכונה מרכז מסחרי בן מספר חנויות, ובשנים הקרובות צפוי להיפתח מרכז מסחרי גדול. בימים אלה מוקם גשר שיחבר את השכונה לפארק פתח תקוה (בנוסף לגשר המחבר את דרום השכונה עם שכונת רמת ורבר, למעבר התת-קרקעי אשר מחבר בין החלק הדרומי של השכונה והחלק הצפוני, ולגשר גיסין החדש שמחבר את צפון השכונה עם שכונת אם המושבות).
בשכונה כ-6,000 יחידות דיור, רובן בבניינים ומגדלי מגורים אשר נבנו בקצב גבוה בשנים האחרונות. בדירות ובבתים הללו מתגוררים כ-17,000 תושבים, עם ייצוג גדול למשפחות צעירות מהמעמד הבינוני-גבוה.
בעקבות הגידול המשמעותי במספר תושבי השכונה והתוכניות באשר להמשך הפיתוח שלה, בוצע בתחילת 2012 שינוי באופן הפעילות של נציגות התושבים, תוך של"גרעין הקשה" שלה הצטרפו פעילים נוספים והוקם אתר אינטרנט רשמי לשכונה.